Håkan Hellström

4 juni 2011, Slottsskogsvallen Göteborg

En kväll på Slottsskogsvallen med Håkan. Ja, man brukar inte behöva säga hans efternamn för att folk ska förstå vem man menar. Det e som Elvis, man behöver bara förnamnet : )

Johan o jag hade haft en jättemysig dag på “Andra lång” så vi var redan uppe i varv. Vi tog en pizza o lite bubbel på innergården innan vi begav oss bort mot Slottsskogen. Det var fler som tänkte som vi o tog spårvagnen, tokpackat. Väl framme köade vi en stund o sen råkade vi på en knas-vakt som sa att vi inte fick ha kameran med oss in.. shit tänkte vi.. men slug som J är så gick vi till den andra kön där J gömde kameran under jackan o som tur e så kollade de inte så noga utan vi lyckades ta oss in med kameran. Gött!

Tog oss rätt lång fram, nånstans i mitten kanske man kan säga. Jag såg sådär, men det e sånt man får räkna med. Inget förband, bara Håkan. Det är ju honom alla har kommit för att lyssna på. Till tonerna av Alf Robertson, som hyllar Göteborg, smyger Håkan och Augustifamiljen in på scen men man förstår av allt jubel att killarna har tagit plats. Första låten är “Dom där jag kommer från” o sen o sen “kör vi bara” som min J brukar säga. Alltid kul att se Håkans glädje till publiken när han står på scen. Jag är ju inget stort Håkan-fan, men live är mycket kul. Ramlar och vissa andra klassiker får ju verkligen fart på publiken. Håkan sa att det kändes som en familjefest o jag måste lite hålla med. stämningen va på topp och det var en blandning av fans och förstagångspublik. Efter en konsert med Håkan så förstår man lite mer om hur han tänker och därmed vart låtarna kommer ifrån. Han blir rörd av stämningen o det e ju lite extra speciellt eftersom det är hans hemmapublik. Ingen vill att han ska sluta spela o han avslutar konserten med en låt han inte brukar spela live. Med fyrverkerier, dunder o brak avslutas konserten på Slottsskogsvallen.

Det var en bra konsert, men jag måste säga att förra sommarens spelning på WOW var nåt utöver det vanliga. Svårtslaget. Första gången jag såg honom live och det var en helt annan stämning än den på Slottsskogsvallen, som sagt svårslaget.

No comment yet

1 ping

  1. Kulturhelg o vänner! » Ett ascoolt tidsfördriv says:

    [...] Håkan Hellström [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>