«

»

Aug
10

En händelserik semester

Äntligen var det dags, semester. De sista veckorna var tunga o nedräkningen var det som höll mig igång. Den 22:e var det äntligen dags, på min namnsdag t o m, semester.

En semesters början firas bäst med god mat, dryck och härliga vänner – vinprovning och räkfrossa hos oss. Blev en fantastisk kväll med massa goa vita viner (mina favvisar är ju absolut de från Alsace) och härligt umgänge. Som extra sällskap hade vi söta Dvärgschnauzern Scott (man längtar lite efter o köpa vovve).

Vinprovning och räkfrossa.

Dagen efter följde dagen föres spår. Samma härliga vänner, god mat och dryck. Denna gång möttes vi upp på Moon Thai Kitchen här på Storgatan. Förstavisit för oss men Frida och Angela var riktiga stammisar. Mycket god mat och fantastisk inredning. Det var som om nån hade sagt “Go bananas thai-style” – Perfekt. Blir nog många besök från oss framöver.

Efter en supermåltid, där t o m jag drack en öl, thailändsk såklart, sa vi “Vi tar en mellanfest hos oss, det finns ju vin sen igår”. In genom dörren och sen började mellanstadiediscot (jag skojar inte). Allt gammalt roligt vi kunde komma på. Tokdans så det gjorde ont i fötterna när jag väl gick till sängs. Utekväll – nä, det blev det inte, inte för oss brudar i alla fall. Storgatans bästa dansgolv bjöd ju på precis det vi ville ha, inte efter 5-10-15 minuter, på direkten : ) Johan * 2 stack iväg nån timme till Yaki-Da för att sedan komma hem nångång vid 4-snåret o hitta oss på precis samma ställe, samma stil, samma energi som när de lämnade oss.

Bästa dansgolvet i stan e på Storgatan

En puss en tidig morgon efter mycket dans. Dags o sova.

Efter en trött söndag i soffan bestämde vi oss på måndagen för en sväng till Mollösund, denna härliga tillflyktsort längst-ut-längst-ner på Orust. Mina härliga svärföräldrar var där så vi fick möjlighet att träffa dem också, det va ju ett tag sedan sist. Vi stannade tills onsdag förmiddag. Sol, god mat, avkoppling, promenader och vi lyckades t o m få till en cykeltur på 2,5 mil, på de små gamla härliga cyklarna. Jag hade dock lite otur o fick en cykel utan växlar, men desto jobbigare desto mer “fat-burn” ; ) Vi tog oss från Mollösund till Nösund och sedan vidare till Hälleviksstrand innan vi cyklade hem igen. Blev en bra runda.

Fina Mollösund hamn

En riktig fiskeläge med söta fiskebodar

En cykeltur på 2,5 mil fick igång semesterbenen

Det kan kännas som att vi inte kopplar av på semestern men vi ser det som att vi kopplar av när vi hittar på massor av roliga grejer ; )

Onsdag morgon åkte vi från Mollösund och mötte upp kusin Axel o hans Madde hemma hos oss. De tog ett snabbstopp hos oss på väg från Hunnebostrand ner till Torekov för fortsatt semester. Det var en jättefin dag så vi bestämde oss för o ta grillen o badkläderna till Smithska udden för lite “avkoppling” ; ) Riktigt härligt väder och enligt de andra “varmt i vattnet” – I think not! Mig fick de inte i. Jag “passade grejerna” (min standardfras).

Dags o dra vidare – vi fortsätter avkopplingen i bilen mot Malmö. Ett snabbstopp på Laxbutiken och sen vidare ner till min goa far och Bunkeflostrand. Detta var verkligen ett snabbstopp – snabbt räknat ca 12 timmar inkl sömn. Vi var där för att hämta den orangea tandemcykeln, den härliga gamla DBS:en, nyrenoverad o fin (min farmor o farfars gamla cykel från typ 70-talet som nu ligger i släkten o används då o då av diverse släktingar, dags att den fick se Göteborg ett tag). Med lite nedmontering o smidighet gick den in i bilen, gött o slippa ha den på taket (tack Hasse o Elisabeth för billånet).

För att inte se bilresan som en total tidsförlust bestämde vi oss för att köra Hallands kustväg på vägen hem, fortsätta “se Sverige” (vi körde ju Skåne runt förra året). Motorväg till Halmstad och sedan in på småvägarna. Vi började i Grötviks hamn, en liten gammal mysig hamn, småbåtshamnen låg i ett gammalt stenbrott. En liten fika, några foton och sedan vidare (vi hade tyvärr inte sån tur med vädret, lite kallt o grått. Ska man göra resan bör det vara fint väder). “Kustvägen” norrut och först genom Gullbrandstorp, vidare genom Haverdal, förbi Steninge och Stensjö, Ugglarp, Eftra, Veka, Grimsholmen, Ringsegård – slutligen framme i Falkenberg för lunch. På dessa krokiga vägar ligger massor av vacker natur och flera naturreservat. Tyvärr så tillät inte riktigt vädret fina promenader så vi får återkomma till dessa senare.

Som sagt – lunch i Falkenberg. Jag hade aldrig varit där, såg inte så mycket, men gamla stan var riktigt mysig och restaurangen “Källaren Laxen” på Rådhustorget bjöd på mycket god mat, bra service o mysig atmosfär. Rekommenderas absolut om du har vägarna förbi Falkenberg nångång.

Efter lunchen bytte vi förare och körde vidare norrut. Förbi Olofsbo, in i Glommen, förbi Sandkärr, Björkäng, Galtabäck, Träslövsläge för att sedan ta oss ut på motorvägen från Varberg. Vilken härlig sväng genom Halland. Hoppas dock på lite bättre nästa gång.

Oväntat smultronställe lite norr om Eftra på en liten väg.

Fina ängar vid havet.

En toka i Falkenbergs "gamla stan"

Summa summarum - Halland är fint!

Dags för lite Mollösund igen (dags o lämna tillbaka lånebilen o hämta hem vrålåket). Denna gång var Lisa o Nicke också där så det blev stor familjemiddag. Promenad till byn, god mat, sol och bad o mys.

Ensamma klippor. Härligt sol o badväder!

Vi stannade bara en natt denna gång – dags o köra hem o göra sig redo för fest. Michael Feiner skulle spela på Port du Soleil och vi var redo för fest. Gött umgänge och några glas vin sen var det dags o skaka rumpa till uppvärmningsDJn. Helt ok han me, men när Michael satte igång så var det inge snack om vem som va kung. Han är ena halvan av The Attic, grym DJ med egen stil. Istället för att “bara” vända skivor spelar han grymma mixar och ackompanjerar själv på saxofon, det blir inte mycket bättre. Mycket trevlig kväll. Lämnade dansgolvet nöjd och glad (och svettig) vid 02 och avslutade kvällen med en härlig dusch.

Michael Feiner

Även denna söndag var seg (vad är det med söndagar ; )) men jag lyckades få ut Johan på brunsch. Mums! Lite ärenden inför Greklandsresan, annars bara myspys o avkoppling hemma.

Måndagen bjöd på fint väder. Efter en riktigt härlig o effektiv (många inköp) shoppingtur tog vi tandemen till Smithska udden. 2,5 mil t.o.r. så inte så tokig sträcka ändå. O hör o häpna – jag BADADE!!! Det trodde ni inte. Ni som har koll vet i alla fall att jag e värsta badkrukan, gillar inte tång o e allmänt jobbig ; ) men som jag sagt tidigare, jag e bra på o passa grejerna. Efter cykelturen var det dock skönt med ett litet dopp och jag fick Johan o ta en bild så ni ska tro mig. Detta var första gången på 5 år som jag badade i Sverige (räknar inte de 30 sekunder som jag var i vattnet i Sibbarp i juli). Nu kan jag vänta 5 år till nästa gång ; )

Bevis - jag badade!!!

Tisdag och sista dan innan resan till Grekland. Härligt varmt i Göteborg så det får bli en dag vid havet. Denna gång vid Stora Amundön. Riktigt mysig dag med Frida o Johan o hör o häpna, jag badade, igen!! Dags o hem o packa – Grekland here we come!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>