«

»

May
28

Släktkalas på Blåvingegatan

I Malmö. Det va ett tag sen sist, men allt är sig likt, eller e det? Alltid kul o komma “hem” men en tomhet slår mig, en jobbig men inte så konstig känsla… Mamma e inte här. Det är snart ett halvår sedan vi förlorade mamma o det känns fortfarande overkligt. Idag är första släktkalaset, första gången alla träffas, sen begravningen, o vi ska vara hemma hos far. Tror dagen kommer bli tuff för många av oss men det är skönt att vi tar oss igenom den tillsammans.

Släktkalas har vi haft i alla år. Vissa kollar konstigt när jag säger att vi brukar ha ca 25-30 pers hemma för släktkalas, o då menar jag inte bara när man fyller jämt, utan alltid, varje år. Både fars o mammas sida är rätt stora o med alla kusiners respektive o barn så blir vi bara fler o fler. Vi är alla tajta, så alla är inbjudna. Långbord, hjärterum o skärterum så funkar allt.

Idag ska vi fira både John o mig. Vi fyller ju år dagarna efter varann så det har alltid varit logiskt med ett kalas. Jag tror vi blir ca 25 idag + 5 hundar eller nåt. Ja hundarna får vi inte glömma. Jag tror vid ett tillfälle att vi var 26 + 9 hundar. Galet egentligen, men det va nog den enda gången då alla familjer i släkten hade hund. Har jag växt upp i en hundfamilj, ja.

Ca en halvtimme kvar i sängen, sen e det dags o gå upp. Dags o ta tag i efterrätten, potatissalladen, såserna, dukning mm. Tur vi e 5 som hjälps åt så blir det nog rätt lugnt. Folket kommer nog vid 3, så vi har ju några timmar på oss.

Vi kommer alla sakna dig, mamma, idag. Det e tomt utan dig o det kommer kännas tokigt att inte ha dig här. Det är overkligt. Du finns med oss alla i våra hjärtan. Saknar dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>