«

»

Mar
30

Överraskningshelg

Jag älskar att planera, det e inget nytt. Jag älskar att överraska, det e inget nytt. Jag älskar Johan, det e inget nytt.

Min älskade fyllde år i fredags och jag ser alltid fram emot att fira honom. Jag började fredagsmorgonen med att försöka smyyyga upp ur sängen och hämtade de gömda presenterna. Smög sedan tillbaka till sovrummet och sjöng på vår familjesång “med en enkel cykelhäst” :)

Efter paketöppning gick jag ut i köket och svängde ihop lite våffelsmet. Det va ju faktiskt våffeldagen. En perfekt morgon.

Efter en härlig ‘jobba hemma dag’ var det dags för mig att skämma bort J med tre-rätters hemma ala Madde. Menyn: avokadosoppa med räkor, laxsida med färskpotatis och romsås och till sist en minigodistårta :) Det blev riktigt mumsigt om jag får säga det själv och J verkade inte besviken :) kvällen avslutade vi sedan med bio – King’s speech. Riktigt bra film faktiskt.

För att göra saken ännu tokigare så var det inte slut där. Varför fira en dag när man kan fira två. Hehe. J har varit ett fantastiskt stöd för mig genom denna hårda vinter o han förtjänar det bästa.

Efter en härlig dag på stan var det dags att gå ut o käka. Jag hade i hemlighet bokat bord på Familjen, en restaurang vi båda velat gå på. Snyggade till oss och var där till 17:30. Det var så roligt att gå dit. Han hade ju ingen aning om vart vi skulle, vi gick förbi Basement, vi gick förbi 28+ för att sedan till slut komma fram till Familjen. Ett mysigt ställe med bra service och fantastik mat.

Det jag inte berätta än så länge är att jag i ca 2 månader har planerat en överraskningsfest för J denna kväll, hos oss, och tidig middag ute var en del av denna plan. Planen var att vi skulle äta efterrätt och dricka bubbel hemma efter middagen. Detta var vad jag visste skulle krävas för att jag skulle få hem honom efter middagen och inte gå ut o ta en drink nån annanstans. Det som dock blev mitt bekymmer va att jag hade sagt till alla att vara i vår lägenhet senast 19:15 så att vi inte skulle mötas i dörren och förstöra överraskningen. Dock fick vi små portioner mat (men fantastiska) vilket gjorde att jag fick äta lååååååångsammare än jag nånsin gjort. Helt galet. Jag har varken ätit eller druckit så långsamt i hela mitt liv, men ja lyckades förklara bort det. Yes!

Vi var färdigätna ca 19:20, betalade och begav oss hem, diskuterandes att J ville ut o ta några glas senare. Jag sa “ja men vi kan väl bestämma ställe senare”. Han hade ju ingen aning att det va fest hos oss ;) På väg över vasaplatsen sa jag “jag tar hand om efterrätten så kan väl du gå in o sätta på musik”. Väl innanför dörren började J dampa sig o jag började bli mer o mer spänd för överraskningen och var rädd att någon av de hemliga gästerna skulle fnissa till eller något så jag nästan tjatade att han skulle in o sätta på musik. Till slut gjorde han som jag sa och när han kom in i vardagsrummet hoppade alla fram i sång. Jag har aldrig sett någon hoppa så högt :) det blev en fantastiskt rolig kväll med superhärliga vänner. Vi va inte hemma förrän 5 på morgonen så man kan lätt säga att det blev en lyckad kväll. Tårta, bubbel och härliga vänner. Tack för allas hjälp med denna fina fest för min älskling.

Jag älskar att överraska. Jag älskar presenter. Jag älskar mat. Jag älskar Goa vänner. Jag älskar J.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>